Pe­per­no­te­nijs­berg

Topje van deze ijsberg: pepernoten en chocoladesaus. Dat wordt smullen op 5 december!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Topje van deze ijsberg: pepernoten en chocoladesaus. Dat wordt smullen op 5 december! 8 personen
3 51

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het ijs buiten de vriezer ontdooien tot het schepbaar is. Bekleed een kom van 1 liter met vershoudfolie en laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de ontbijtkoek in dunne plakken van ½ cm en bekleed de kom ermee. Zorg dat de koek elkaar niet overlapt en houd genoeg achter om later de bovenkant te bedekken.
  2. Hak de helft van de pepernoten in grove stukjes en de pure chocolade in kleine stukjes. Roer de pepernootkruimels, chocoladestukjes en kaneel door het ijs. Schep het ijs op de ontbijtkoek in de kom, dek af met de rest van de ontbijtkoek en vershoudfolie. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
  3. Neem de kom uit de vriezer en laat 5 min staan. Stort de berg op een bord en verwijder de folie. Zet ondertussen een pan met een laag water op het vuur. Hak de witte chocolade grof, doe in een kom en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade smelten (au bain-marie).Schenk de chocolade over de berg. Versier met de rest van de pepernoten en de smarties.

bereidingstip:

Wil je liever zelf pepernoten maken? Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pepernotenijsberg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­per­no­te­nijs­berg

1
1
  • 1 liter vanilleroomijs

Laat het ijs buiten de vriezer ontdooien tot het schepbaar is.

2
2

Bekleed een kom van 1 liter met vershoudfolie en laat de folie ruim over de rand hangen.

3
3
  • 400 g ontbijtkoek

Snijd de ontbijtkoek in dunne plakken van ½ cm en bekleed de kom ermee.

4
4

Zorg dat de koek elkaar niet overlapt en houd genoeg achter om later de bovenkant te bedekken.

5
5
  • 100 g pepernoten
  • 100 g pure chocolade

Hak de pepernoten in grove stukjes en de pure chocolade in kleine stukjes.

6
6
  • 1 el kaneel

Roer de pepernootkruimels, chocoladestukjes en kaneel door het ijs.

7
7

Schep het ijs op de ontbijtkoek in de kom, dek af met de rest van de ontbijtkoek en vershoudfolie. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.

8
8

Neem de kom uit de vriezer en laat 5 min staan. Stort de berg op een bord en verwijder de folie.

9
9
  • 150 g witte chocolade

Zet ondertussen een pan met een laag water op het vuur. Hak de witte chocolade grof, doe in een kom en hang de kom in de pan.

10
10

Zorg dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade smelten (au bain-marie).

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

11
11
  • 100 g pepernoten
  • 75 g Smarties

Schenk de chocolade over de berg. Versier met de pepernoten en smarties.

bereidingstip:

Wil je liever zelf pepernoten maken? Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.