Piz­za­mij­ter­tjes

Hartig sinterklaashapje van eigen pizzabodem met ham en kaas.

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 90 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 u. 35 min. wachten
    • 10 min. oventijd
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Hartig sinterklaashapje van eigen pizzabodem met ham en kaas. 12 stuks
2 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de suiker en gist in een kommetje en schenk het lauwwarme water erbij. Laat 5 min. staan tot het begint te schuimen. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk het gistmengsel, zout, de olie en het lauwwarme water erbij en roer met een pollepel. Kneed het deeg minimaal 8 min. Dit kan in de kom, maar op een met bloem bestoven werkblad is nog beter. Leg het deeg terug in de kom en laat 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  2. Verwarm de oven voor op 250 °C. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een zo dun mogelijke lap.Snijd er ca. 12 mijters van 12 cm hoog en 10 cm breed (onderkant) uit en leg op de bakplaat. Past het niet, bak de mijters dan in 2 delen.
  3. Halveer 12 tomaatjes. Snijd de paprika en ham in reepjes. Bestrijk de mijtertjes dun met de gezeefde tomaten en versier met de tomaatjes, mozzarella, paprikarepen, tuinerwten en hamreepjes. Laat de randen vrij. Leg de mijtertjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. gaar en krokant.

bereidingstip:

Weinig tijd? Dan kun je ook kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken (bijv. AH Pizzakit)

video

Piz­za­deeg ma­ken

Instructievideo - 02:19 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pizzamijtertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za­mij­ter­tjes

1
1
  • 1 tl suiker
  • 3½ g gedroogde gist
  • 50 ml kraanwater

Doe de suiker en gist in een kommetje en schenk het water erbij. Laat 5 min. staan tot het begint te schuimen.

2
2
  • 250 g patenttarwebloem

Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.

3
3
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml kraanwater

Schenk het gistmengsel, zout, de olie en het water erbij en roer met een pollepel.

4
4

Kneed het deeg minimaal 8 min. Dit kan in de kom, maar op een met bloem bestoven werkblad is nog beter.

5
5

Leg het deeg terug in de kom en laat 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

6
6

Verwarm de oven voor op 250 °C.

7
7

Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een zo dun mogelijke lap.

8
8

Snijd ca. 12 mijters uit het deeg van 12 cm hoog en 10 cm breed (onderkant) uit en leg op de bakplaat. Past het niet, bak de mijters dan in 2 delen.

9
9
  • 1 tomatenmix
  • ½ rode paprika
  • 2 plakjes schouderham

Halveer 12 tomaatjes. Snijd de paprika en ham in reepjes.

10
10
  • 6 el passata di pomodoro
  • 150 g minimozzarella
  • 4 el tuinerwten

Bestrijk de mijtertjes dun met de gezeefde tomaten en versier met de tomaatjes, mozzarella, paprikarepen, tuinerwten en hamreepjes.

11
11

Laat de randen vrij. Leg de mijtertjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. gaar en krokant.

bereidingstip:

Weinig tijd? Dan kun je ook kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken (bijv. AH Pizzakit)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.