Pad­den­stoe­leno­me­let

Dit hartige én vegetarische ontbijt is de perfecte start van je dag.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt Dit hartige én vegetarische ontbijt is de perfecte start van je dag. 4 personen
3 11

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de grote paddenstoelen doormidden of in plakjes.
  2. Klop de eieren los met de melk en het zout.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 3 min. op middelhoog vuur. Schenk het eimengsel erbij en zet het vuur laag.
  4. Roer 1 keer door met een houten spatel en laat de omelet op laag vuur met een deksel op de pan in 10 min. gaar worden.
  5. Snijd het brood in kwarten en snijd de kwarten open. Verdeel de omelet met een houten spatel in 4 stukken en beleg het brood ermee.
  6. Snijd de bieslook fijn. Bestrooi de omelet met de bieslook en eventueel wat peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenomelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­leno­me­let

1
  • 200 g paddenstoelenmelange

Snijd de grote paddenstoelen doormidden of in plakjes.

2
  • 6 eieren
  • 100 ml volle melk
  • ½ tl zout

Klop de eieren los met de melk en het zout.

3
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 3 min. op middelhoog vuur.

4

Schenk het eimengsel erbij en zet het vuur laag.

5

Roer 1 keer door met een houten spatel en laat de omelet op laag vuur met een deksel op de pan in 10 min. gaar worden.

6
  • 1 petit cereales

Snijd het brood in kwarten en snijd de kwarten open. Verdeel de omelet met een houten spatel in 4 stukken en beleg het brood ermee.

7
  • 13 g bieslook

Snijd de bieslook fijn. Bestrooi de omelet met de bieslook en eventueel wat peper en zout. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.