Sel­de­r­ij­sa­la­de met ci­troen-yog­hurt­dres­sing

De drie soorten selderij maken deze salade extra bijzonder.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De drie soorten selderij maken deze salade extra bijzonder. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij en rasp in de keukenmachine tot lucifers. Doe in een kom. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en voeg toe.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met het rasp, 2 el citroensap en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de selderij fijn. Meng de dressing en de selderij door de knol- en bleekselderij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de salade op een schaal en bestrooi met de cranberry’s.

serveertip:

Lekker met een varkensfiletlapje en krieltjes.

video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Selderijsalade met citroen-yoghurtdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sel­de­r­ij­sa­la­de met ci­troen-yog­hurt­dres­sing

1
1
  • 500 g knolselderij
  • 6 stengels bleekselderij

Schil de knolselderij en rasp in de keukenmachine tot lucifers. Doe in een kom. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en voeg toe.

2
2
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

3
3
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise

Meng de yoghurt met het rasp, 2 el citroensap en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 40 g selderij

Snijd de selderij fijn. Meng de dressing en de selderij door de knol- en bleekselderij. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 50 g gedroogde cranberry's

Schep de salade op een schaal en bestrooi met de cranberry’s.

serveertip:

Lekker met een varkensfiletlapje en krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.