Ge­bak­ken knol­sel­de­rij met ge­ka­ra­mel­li­seer­de wit­lof

Lekker hartig door het spek, lekker zoet door het met basterdsuiker gekaramelliseerde witlof.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Lekker hartig door het spek, lekker zoet door het met basterdsuiker gekaramelliseerde witlof. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Bak de knolselderij in het achtergebleven bakvet in de koekenpan op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. Meng de rest van de olie met de basterdsuiker en bestrijk hier het lof mee. Verhit een koekenpan en bak het lof 10 min. zodat het karamelliseert. Keer regelmatig.
  4. Snijd de bieslook fijn. Doe met de knolselderij en het witlof in een kom, verkruimel het spek erboven en meng met de bieslook.

combinatietip:

Lekker met risotto.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken knol­sel­de­rij met ge­ka­ra­mel­li­seer­de wit­lof

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 100 g ontbijtspek

Verhit de olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 500 g knolselderij

Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3

Bak de knolselderij in het achtergebleven bakvet in de koekenpan op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar.

4
4

Schep regelmatig om. Bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern.

6
6
  • 3 el olijfolie
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker

Meng de olie met de basterdsuiker en bestrijk hier het lof mee.

7
7

Verhit een koekenpan en bak het lof 10 min. zodat het karamelliseert. Keer regelmatig.

8
8
  • 25 g bieslook

Snijd de bieslook fijn. Doe met de knolselderij en het witlof in een kom, verkruimel het spek erboven en meng met de bieslook.

combinatietip:

Lekker met risotto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.