Pad­den­stoe­len­s­tro­ga­noff met mee­gra­nen­rijst

Bijzonder: vega stroganoff van champignons.

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bijzonder: vega stroganoff van champignons. 4 personen
3 154

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de rijst en eventueel zout toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 8 min. doorkoken op laag vuur. Draai het vuur uit, giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Breng ondertussen nog een pan water aan de kook, voeg de snijbonen toe en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet af.
  3. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en halveer ze. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Zet het vuur laag en bak ook de bloem 1 min. mee. Schenk al roerend de slagroom erbij en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Laat de kappertjes uitlekken en bestrooi de paddenstoelenstroganoff ermee. Serveer met de rijst en de snijbonen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2014 nr. 11 - Homemade, Allerhande Box week 51 2016

Paddenstoelenstroganoff met meegranenrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­s­tro­ga­noff met mee­gra­nen­rijst

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Breng een pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de rijst en eventueel zout toe en breng opnieuw aan de kook.

2
2

Laat 8 min. doorkoken op laag vuur. Draai het vuur uit, giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 400 g gesneden snijbonen

Breng ondertussen nog een pan water aan de kook, voeg de snijbonen toe en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet af.

4
4
  • 400 g kastanjechampignons

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en halveer ze.

5
5
  • 25 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.

6
6
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem

Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Zet het vuur laag en bak ook de bloem 1 min. mee.

7
7
  • 250 ml slagroom

Schenk al roerend de slagroom erbij en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 2 el kappertjes

Laat de kappertjes uitlekken en bestrooi de paddenstoelenstroganoff ermee. Serveer met de rijst en de snijbonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.