Spruit­jes­roer­bak met aard­ap­pel en spek

Echt snel: je hoeft maar 1 ingrediënt te snijden!

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Echt snel: je hoeft maar 1 ingrediënt te snijden! 4 personen
3 146

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spruitjes in kokend water in 7 min. beetgaar. Giet af.
  2. Snijd ondertussen het katenspek in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak het spek en de aardappelblokjes in 10 min. krokant en gaar.
  3. Voeg de spruitjes toe en bak 3 min. mee. Neem van het vuur en roer de kaasblokjes en tapenade erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Spruitjesroerbak met aardappel en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes­roer­bak met aard­ap­pel en spek

1
1
  • 700 g geschoonde spruitjes

Kook de spruitjes in kokend water in 7 min. beetgaar. Giet af.

2
2
  • 100 g katenspek
  • 3 el olijfolie
  • 900 g wokjes

Snijd ondertussen het katenspek in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak het spek en de aardappelblokjes in 10 min. krokant en gaar.

3
3
  • 200 g salade kaasblokjes
  • 4 el zongedroogde tomatentapenade

Voeg de spruitjes toe en bak 3 min. mee. Neem van het vuur en roer de kaasblokjes en tapenade erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.