Ta­co's met pit­ti­ge biefreep­jes en zwar­te bo­nen

Fiesta aan tafel met deze glutenvrije maaltijd.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Fiesta aan tafel met deze glutenvrije maaltijd. 4 personen
2 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng ¾ van de picadillo met ⅓ van de olie en eventueel het zout en wrijf hiermee de biefstukken in. Snijd de paprika’s in ringen. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water af en laat uitlekken.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin. Keer halverwege. Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  3. Bak ondertussen in het achtergebleven bakvet de paprika met de rest van de picadillo 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe. Verwarm nog 1 min. Voeg peper en eventueel zout toe.
  4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in repen. Snijd de biefstukken in dunne reepjes.
  5. Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met de sla, biefstuk, het paprikamengsel, de avocado en crème fraîche.

combinatietip:

Lekker met tabasco en verse koriander.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Taco's met pittige biefreepjes en zwarte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met pit­ti­ge biefreep­jes en zwar­te bo­nen

1
1
  • 1½ el picadillo
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 2 biefstukken
  • 2 puntpaprika's

Meng de picadillo met de olie en eventueel het zout en wrijf hiermee de biefstukken in. Snijd de paprika’s in ringen.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

2
2
  • 400 g zwarte bonen

Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water af en laat uitlekken.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin. Keer halverwege.

4
4

Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

5
5
  • ½ el picadillo

Bak ondertussen in het achtergebleven bakvet de paprika met de picadillo 5 min. op middelhoog vuur.

6
6

Voeg de bonen toe. Verwarm nog 1 min. Voeg peper en eventueel zout toe.

7
7
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in repen.

8
8

Snijd de biefstukken in dunne reepjes.

9
9
  • 12 tacoschelpen
  • 100 g ijsbergsla
  • 125 ml crème fraîche

Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met de sla, biefstuk, het paprikamengsel, de avocado en crème fraîche.

combinatietip:

Lekker met tabasco en verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.