Ge­gra­ti­neer­de zuur­kool­scho­tel

Gewone zuurkool wordt bijzonder met fruit en venkelzaad.

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Gewone zuurkool wordt bijzonder met fruit en venkelzaad. 4 personen
2 101

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovale ovenschaal (20 x 30 cm)
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Meng het venkelzaad en de fruitsalade door de zuurkool. Verdeel over de ovenschaal.
  3. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en stamp met de slagroom en mosterd tot een puree. Breng op smaak met peper. Schep de puree op de zuurkool. Hak het knabbelspek in stukjes en verdeel over de puree.
  4. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.540 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde zuurkoolschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de zuur­kool­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in.

2
2
  • 1 kg aardappel eigenheimer

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

3
3
  • 2 el venkelzaad

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min.

4
4
  • 500 g zuurkool naturel

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.

5
5
  • 150 g fruitsalades (gedroogd)

Meng het venkelzaad en de fruitsalade door de zuurkool. Verdeel over de ovenschaal.

6
6
  • 150 ml houdbare slagroom
  • 2 el grove mosterd

Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en stamp met de slagroom en mosterd tot een puree. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 100 g knabbelspek

Schep de puree op de zuurkool. Hak het knabbelspek in stukjes en verdeel over de puree.

8
8

Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.