Ge­hakt­scho­tel met room­kaaspu­ree

Kruidig gehakt onder een smeuïge laag roomkaaspuree.

(303)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Kruidig gehakt onder een smeuïge laag roomkaaspuree. 4 personen
3 303

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. op hoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Meng de sperziebonen en pesto door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in de ingevette ovenschaal.
  3. Meng de aardappelpuree met de roomkaas. Verdeel over het gehakt-sperziebonenmengsel. Zet de ovenschotel ca. 20 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 905 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktschotel met roomkaaspuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­scho­tel met room­kaaspu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 300 g half-om-halfgehakt

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. op hoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

3
3
  • 450 g sperziebonen
  • 95 g rode pesto

Meng de sperziebonen en pesto door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in de ingevette ovenschaal.

4
4
  • 800 g aardappelpuree
  • 150 g verse roomkaas met kruiden

Meng de aardappelpuree met de roomkaas. Verdeel over het gehakt-sperziebonenmengsel.

5
5

Zet de ovenschotel ca. 20 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.