Pas­ta met sint-ja­kobs­schel­pen en saf­fraan­bo­ter

Dit indrukwekkende pastagerecht met schelpen is hartstikke simpel om te maken.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dit indrukwekkende pastagerecht met schelpen is hartstikke simpel om te maken. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalotten en snijd de bieslook fijn. Leg de ham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 10 min. krokant. Neem uit de oven en breek in stukjes.
  2. Kook ondertussen de tuinerwten en pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af. Verhit ondertussen 20 g boter in een koekenpan en bak de schelpen op middelhoog vuur in 4 min. bruin. Keer halverwege. Draai het vuur laag en voeg de rest van de boter, de sjalot en saffraan toe. Fruit 1 min.
  3. Neem de schelpen uit de pan. Meng de pasta met het achtergebleven bakvet. Voeg de tuinerwten toe. Schep op de borden, verdeel de ham en schelpen erover en bestrooi met de bieslook en versgemalen peper.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met sint-jakobsschelpen en saffraanboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met sint-ja­kobs­schel­pen en saf­fraan­bo­ter

1
1
  • 2 sjalotten
  • 12½ g bieslook

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalotten en snijd de bieslook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 100 g parmaham

Leg de ham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 10 min. krokant. Neem uit de oven en breek in stukjes.

3
3
  • 450 g tuinerwten
  • 300 g spaghettini

Kook ondertussen de tuinerwten en pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.

4
4
  • 20 g boter
  • 300 g sint-jakobsschelpen

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de schelpen op middelhoog vuur in 4 min. bruin. Keer halverwege.

5
5
  • 50 g boter
  • 0.05 g saffraan

Draai het vuur laag en voeg de boter, de sjalot en saffraan toe. Fruit 1 min.

6
6

Neem de schelpen uit de pan. Meng de pasta met het achtergebleven bakvet. Voeg de tuinerwten toe.

7
7

Schep op 4 borden, verdeel de ham en schelpen erover en bestrooi met de bieslook en versgemalen peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.