Thai­se ko­kos­noe­delsoep met gar­na­len

Romige Aziatische soep met lekker veel groente en lekker veel pit.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Romige Aziatische soep met lekker veel groente en lekker veel pit. 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in stukken.
  2. Verhit de olie in een grote wok en roerbak de roerbakmix en haricots verts 3 min. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de vissaus toe. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook. Voeg de mie toe en kook 1 min. Voeg de garnalen toe en laat nog 4 min. op laag vuur koken tot de garnalen gaar zijn. Tip: Breng de soep eventueel op smaak met extra vissaus.
  3. Snijd de koriander fijn. Verdeel de soep over de kommen of diepe borden. Garneer met de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 1.775 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Thaise kokosnoedelsoep met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se ko­kos­noe­delsoep met gar­na­len

1
  • 300 g mienestjes

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 150 g haricots verts

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in stukken.

3
  • 2 el arachideolie
  • 400 g Thaise roerbakmix

Verhit de olie in een grote wok en roerbak de roerbakmix en haricots verts 3 min.

4
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 el vissaus
  • 800 ml kokosmelk
  • 500 ml kraanwater

Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de vissaus toe. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook.

5
  • 300 g gepelde rauwe garnalen

Voeg de mie toe en kook 1 min. Voeg de garnalen toe en laat nog 4 min. op laag vuur koken tot de garnalen gaar zijn.

Tip: Breng de soep eventueel op smaak met extra vissaus.

6
  • 15 g koriander

Snijd de koriander fijn. Verdeel de soep over de kommen of diepe borden. Garneer met de koriander. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.