Ve­ge­ta­ri­sche la­sag­ne

Lasagne zónder vlees, mét twee soorten kaas.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lasagne zónder vlees, mét twee soorten kaas. 4 personen
2 135

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de Italiaanse roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt toe en bak 2 min. mee. Schenk de pastasaus bij het groente-gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook nog 3 min.
  3. Leg ⅓ lasagnebladen in de ovenschaal. Verdeel ⅓ van het groente-gehaktmengsel en ⅓ van de mascarpone in lepeltjes erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de geitenkaas over de lasagne. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

serveertip:

Lekker met basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische lasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche la­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 el olie
  • 600 g Italiaanse roerbakmix
  • 350 g fijngehakt

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de Italiaanse roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 780 g sugo pastasaus pikant

Schenk de pastasaus bij het groente-gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook nog 3 min.

4
4
  • 250 g lasagnebladen
  • 250 g mascarpone

Leg ⅓ lasagnebladen in de ovenschaal. Verdeel ⅓ van het groente-gehaktmengsel en ⅓ van de mascarpone in lepeltjes erover.

5
5
  • 125 g geitenkaas naturel 55+

Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de geitenkaas over de lasagne.

6
6

Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

serveertip:

Lekker met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.