Var­kens­reep­jes in pi­kan­te saus

Varkensvlees op z'n Aziatisch: met pittige cayennesaus, gember en mihoen.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Varkensvlees op z'n Aziatisch: met pittige cayennesaus, gember en mihoen. 4 personen
2 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de gember 1 min. Voeg de varkensreepjes toe en roerbak 3 min. op hoog vuur.
  2. Voeg de Japanse wokgroente, cayenne kruidensaus en het water toe en roerbak alles nog 5 min.
  3. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn. Hak de cashewnoten grof. Serveer de pittige varkensreepjes met de mihoen en bestrooi met de koriander en cashewnoten.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Varkensreepjes in pikante saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­reep­jes in pi­kan­te saus

1
1
  • 3 cm verse gember

Schil en rasp de gember.

2
2
  • 2 el olie
  • 300 g varkensreepjes

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de gember 1 min. Voeg de varkensreepjes toe en roerbak 3 min. op hoog vuur.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 800 g Japanse wokgroente
  • 8 el cayenne kruidensaus pikant
  • 50 ml kraanwater

Voeg de Japanse wokgroente, cayenne kruidensaus en het water toe en roerbak alles nog 5 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 400 g mihoen
  • 7½ g koriander
  • 4 el gezouten cashewnoten

Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn. Hak de cashewnoten grof.

5
5

Serveer de pittige varkensreepjes met de mihoen en bestrooi met de koriander en cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.