Krui­di­ge schel­vis uit de oven

De oven zorgt voor het lekkere krokante korstje.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De oven zorgt voor het lekkere krokante korstje. 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven in de oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de schelvis in stukken (1 per persoon) en leg in de ovenschaal. Verdeel de ovenrub over de vis en druk aan. Bak onder in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
  3. Breng ondertussen de azijn met de suiker in een steelpan aan de kook. Snijd de uien in flinterdunne halve ringen en doe in een kom. Schenk de hete dressing over de uien.
  4. Halveer de romaatjes en voeg toe aan de uien en dressing. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Serveer de schelvis met de aardappelschijfjes en tomatensalade.

variatietip:

Serveer bij dit gerecht eens een saus van crème fraîche met bieslook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige schelvis uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge schel­vis uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g aardappelschijfjes

Verdeel de aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven in de oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.

3
3
  • 300 g schelvissen
  • 3 el ovenrub voor vis

Snijd ondertussen de schelvis in stukken (1 per persoon) en leg in de ovenschaal. Verdeel de ovenrub over de vis en druk aan.

4
4

Bak onder in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 100 ml wittewijnazijn
  • ½ el suiker

Breng ondertussen de azijn met de suiker in een steelpan aan de kook.

6
6
  • 2 rode uien

Snijd de uien in flinterdunne halve ringen en doe in een kom. Schenk de hete dressing over de uien.

7
7
  • 500 g romaatjes

Halveer de romaatjes en voeg toe aan de ui. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer de schelvis met de aardappelschijfjes en tomatensalade.

variatietip:

Serveer bij dit gerecht eens een saus van crème fraîche met bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.