Smeu­ï­ge pasta­scho­tel met to­nijn

Met tonijn maak je in no time een lekkere ovenpasta.

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met tonijn maak je in no time een lekkere ovenpasta. 4 personen
2 146

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan water aan de kook, voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
  2. Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de roerbakgroente en doperwten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur. Laat de tonijn uitlekken. Schep de helft van de tonijn met de pasta en champignonsoep door de groenten.
  3. Schep in de ovenschaal, verdeel de rest van de tonijn erover en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

variatietip:

Strooi de rest van de kaas over een afbakstokbrood. Bak dit in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C. Heerlijk als lunch of bij een kopje soep.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 46 2016

Smeuïge pastaschotel met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smeu­ï­ge pasta­scho­tel met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g fusilli

Breng een ruime pan water aan de kook, voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.

3
3
  • 2 uien
  • 1 el olijfolie

Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min.

4
4
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
  • 200 g doperwten

Voeg de roerbakgroente en doperwten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur.

5
5
  • 320 g tonijn in zonnebloemolie
  • 570 ml romige champignonsoep

Laat de tonijn uitlekken. Schep de helft van de tonijn met de pasta en champignonsoep door de groenten.

6
6
  • 75 g geraspte kaas voor pasta

Schep in de ovenschaal, verdeel de rest van de tonijn erover en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

variatietip:

Strooi de rest van de kaas over een afbakstokbrood. Bak dit in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C. Heerlijk als lunch of bij een kopje soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.