Pen­ne met Ita­li­aan­se krui­den­saus

Snel een stevig Italiaans gerecht op tafel.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Snel een stevig Italiaans gerecht op tafel. 4 personen
2 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  2. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Haal het vel van de worsten en verdeel het worstvlees in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het worstvlees op hoog vuur 2 min. Voeg de aubergine toe en bak nog 4 min.Schenk de pastasaus erbij en kook 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Laat de olijven uitlekken.Voeg de citroenrasp, peterselie en olijven toe aan de saus en warm nog 1 min. mee. Serveer de pasta met de saus.

serveertip:

Lekker met rucola en Parmezaanse kaas.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Penne met Italiaanse kruidensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met Ita­li­aan­se krui­den­saus

1
1
  • 300 g penne rigate

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2
2
  • 2 aubergines
  • 4 boerenmetworsten

Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Haal het vel van de worsten en verdeel het worstvlees in stukjes.

3
3
  • 2 el olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het worstvlees op hoog vuur 2 min. Voeg de aubergine toe en bak nog 4 min.

4
4
  • 370 g basis voor pastasaus Italiaanse kruiden

Schenk de pastasaus erbij en kook 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 1 citroen
  • 10 g peterselie
  • 120 g groene olijven in plakjes

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Laat de olijven uitlekken.

6
6

Voeg de citroenrasp, peterselie en olijven toe aan de saus en warm nog 1 min. mee

7
7

Serveer de pasta met de saus.

serveertip:

Lekker met rucola en Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.