Zuur­kool­stamp­pot

De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool.

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool. 4 personen
2 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg na 10 min. de zuurkool toe aan de aardappelen.Giet het mengsel af als de aardappelen gaar zijn. Vang wat kookvocht op.
  2. Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Verwarm de worst. Verhit de boter en bak de appel 5 min. op hoog vuur. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk toe en wat kookvocht. Schep de appel en boter erbij en serveer met de worst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.920 mg
  • vezels 10 g
Tags

Zuurkoolstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­stamp­pot

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappelen
  • 500 g zuurkool

Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg na 10 min. de zuurkool toe aan de aardappelen.

2
2

Giet het mengsel af als de aardappelen gaar zijn. Vang wat kookvocht op.

3
3
  • 2 elstar appels
  • 2 boeren scharrelrookworsten
  • 20 g boter

Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Verwarm de worst. Verhit de boter en bak de appel 5 min. op hoog vuur.

4
4
  • 150 ml halfvolle melk
  • 20 g boter

Verwarm de melk. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk toe en wat kookvocht. Schep de appel en boter erbij en serveer met de worst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.