Boe­re­no­me­let met kip­knaks

Deze omelet is het lekkerst als hij warm is, maar nog wel zacht vanbinnen.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze omelet is het lekkerst als hij warm is, maar nog wel zacht vanbinnen. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Laat de knaks uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek op laag vuur 10 min. Zet het vuur hoger en bak het in nog 2 min. knapperig. Houd apart. Bak in het achtergebleven vet de ui, paprika en knaks 5 min. Halveer de tomaten. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 min. mee. Neem de pan van het vuur, laat de inhoud afkoelen.
  2. Klop de eieren los. Meng de eieren met de groenten, spekjes en peper. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Voeg het eimengsel toe en bak op laag vuur 6 min. met de deksel op de pan. Keer de omelet om en bak nog 2 min. zodat hij warm is, maar nog zacht vanbinnen.

combinatietip:

Lekker met brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.894 mg
  • vezels 3 g
Tags

Boerenomelet met kipknaks

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­re­no­me­let met kip­knaks

1
1
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 400 g kip party knaks

Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Laat de knaks uitlekken.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g spekreepjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek op laag vuur 10 min.

3
3

Zet het vuur hoger en bak het in nog 2 min. knapperig. Houd apart. Bak in het achtergebleven vet de ui, paprika en knaks 5 min.

4
4
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de tomaten. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 min. mee. Neem de pan van het vuur, laat de inhoud afkoelen.

5
5
  • 8 rondeeleieren

Klop de eieren los. Meng de eieren met de groenten, spekjes en peper.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan. Voeg het eimengsel toe en bak op laag vuur 6 min. met de deksel op de pan.

7
7

Keer de omelet om en bak nog 2 min. zodat hij warm is, maar nog zacht vanbinnen.

combinatietip:

Lekker met brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.