Ge­hakt­brood met zuur­kool & pu­ree

Verrassende combi: Italiaans gehaktbrood met Hollandse aardappelpuree en zuurkool.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Verrassende combi: Italiaans gehaktbrood met Hollandse aardappelpuree en zuurkool. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de zuurkool uitlekken en stoof met de wijn en boter in een pan met deksel 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los. Verkruimel de beschuiten en snipper de uien. Meng de eieren, beschuit, ui, het zout en de Italiaanse kruiden met het gehakt. Vorm van het gehakt een ‘broodje’ en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kruiden en zet ca. 30 min. in de oven. Schild de aardappelen en kook in ca. 20 min. gaar.
  3. Laat de zuurkool uitlekken, maar vang het vocht op. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng het vocht van de zuurkool erdoor. Breng op smaak met flink wat peper. Serveer de puree met de zuurkool en een plak gehaktbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.038 mg
  • vezels 10 g
Tags

Gehaktbrood met zuurkool & puree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­brood met zuur­kool & pu­ree

1
1
  • 500 g zuurkool
  • 250 ml witte wijn
  • 50 g boter

Laat de zuurkool uitlekken en stoof met de wijn en boter in een pan met deksel 40 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
3
  • 2 rondeeleieren
  • 2 volkoren beschuiten
  • 2 uien
  • 1 tl zout
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 g half-om-halfgehakt

Klop de eieren los. Verkruimel de beschuiten en snipper de uien. Meng de eieren, beschuit, ui, het zout en de Italiaanse kruiden met het gehakt.

4
4

Vorm van het gehakt een ‘broodje’ en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Bestrooi met de kruiden en zet ca. 30 min. in de oven. Schild de aardappelen en kook in ca. 20 min. gaar.

6
6

Laat de zuurkool uitlekken, maar vang het vocht op. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng het vocht van de zuurkool erdoor.

7
7

Breng op smaak met flink wat peper. Serveer de puree met de zuurkool en een plak gehaktbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.