Ve­ge­ta­ri­sche na­si met spie­gel­ei

Lekker veel groente: winterpeen, rode paprika en witte kool. Met knapperige tofu.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Lekker veel groente: winterpeen, rode paprika en witte kool. Met knapperige tofu. 4 personen
2 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst. Verhit de olie en bak de tofu in 3 min. knapperig. Houd apart. Schil de peen en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in dezelfde wok en bak de plakjes peen 2 min. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min. Bak de knoflook kort mee. Voeg de kool toe, schep om en neem de wok van het vuur.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de eieren zoals je ze het liefst eet. Zet de wok weer op het vuur en doe de rijst erbij. Voeg de ketjap toe en schep om. Meng de tofu erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de eieren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 838 mg
  • vezels 5 g
Tags

Vegetarische nasi met spiegelei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche na­si met spie­gel­ei

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 1 el zonnebloemolie
  • 180 g pittige tofu roerbakreepjes

Kook de rijst. Verhit de olie en bak de tofu in 3 min. knapperig. Houd apart.

2
2
  • 150 g winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 3 tenen knoflook

Schil de peen en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes en de knoflook fijn.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie in dezelfde wok en bak de plakjes peen 2 min. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.

4
4
  • 300 g witte kool

Bak de knoflook kort mee. Voeg de kool toe, schep om en neem de wok van het vuur.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 rondeeleieren

Verhit de olie in een koekenpan en bak de eieren zoals je ze het liefst eet.

6
6
  • 6 el ketjap manis

Zet de wok weer op het vuur en doe de rijst erbij. Voeg de ketjap toe en schep om.

7
7

Meng de tofu erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de eieren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.