Fo­rel­fi­lets ge­wik­keld in cour­get­te en ham met pap­par­del­le

Forel op z'n Italiaans: met tomaat, kappertjes, balsamicoazijn en courgette.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Forel op z'n Italiaans: met tomaat, kappertjes, balsamicoazijn en courgette. 4 personen
2 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee (25 x 30 cm)
  • dunschiller
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten en pomodori in kwarten en de tenen knoflook uit het potje in plakjes.
  2. Doe samen met de azijn en 4 el olie uit het potje pomodori in de braadslee. Bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Zet de braadslee in de oven en rooster ca. 15 min.
  3. Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Fileer de forellen, dep de filets droog met keukenpapier en bestrooi met peper.
  4. Vouw de filets dubbel en wikkel er een courgettelint en een plak ham om. Snijd de rest van de courgettelinten in de lengte in lange repen van ½ cm breed.
  5. Neem na 15 min. de braadslee uit de oven en schep het tomatenmengsel om. Leg de forelfilets erop en bak nog 10 min.
  6. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de rest van de courgettelinten toe. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Giet de pasta af. Schep om met de geroosterde tomaten. Serveer met de forel en het basilicum.
video

Fo­rel fi­le­ren

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.025 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Forelfilets gewikkeld in courgette en ham met pappardelle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fo­rel­fi­lets ge­wik­keld in cour­get­te en ham met pap­par­del­le

1
1
  • 5 trostomaten
  • 285 g pomodori al forno e capperi

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten en pomodori in kwarten en de tenen knoflook uit het potje in plakjes.

2
2
  • 2 el balsamicoazijn

Doe samen met de azijn en 4 el olie uit het potje pomodori in de braadslee. Bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3

Schep om. Zet de braadslee in de oven en rooster ca. 15 min.

4
4
  • 1 courgette

Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette.

5
5
  • 4 forellen

Fileer de forellen, dep de filets droog met keukenpapier en bestrooi met peper.

Forel fileren

Instructievideo

01:03 min.

6
6
  • 8 plakken Schwarzwalder schinken

Vouw de filets dubbel en wikkel er een courgettelint en een plak ham om. Snijd de rest van de courgettelinten in de lengte in lange repen van ½ cm breed.

7
7

Neem na 15 min. de braadslee uit de oven en schep het tomatenmengsel om. Leg de forelfilets erop en bak nog 10 min.

8
8
  • 300 g pappardelle

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de rest van de courgettelinten toe.

9
9
  • 15 g basilicum

Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Giet de pasta af. Schep om met de geroosterde tomaten. Serveer met de forel en het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.