Bit­ter­koek­jes­pud­ding

Vanille, amandellikeur en bitterkoekjes maken deze pudding tot een echt feest.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 750 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 u. 30 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Vanille, amandellikeur en bitterkoekjes maken deze pudding tot een echt feest. 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee (20 x 30 cm)
  • puddingvorm (1 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk, suiker en het merg al roerend aan de kook. Laat 3 min. zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur. Laat 5 min. afkoelen. Zet de pan in de braadslee met een laag koud water, zodat de vloeistof snel afkoelt. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de amaretto toe aan het melkmengsel. Roer met een pollepel tot de gelatine is opgelost. Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Roer regelmatig.
  2. Zet de pan 15 min. in de koelkast tot het mengsel lobbig is. Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf en verkruimel de bitterkoekjes. Meng het melkmengsel en 2/3 van de bitterkoekjes met een spatel door de slagroom. Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen). Schep het room-melkmengsel in de vorm, dek af met een deksel of vershoudfolie. Zet minimaal 5 uur in de koelkast.
  3. Stort de pudding op een schaal en bestrooi met de rest van de bitterkoekjes.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bitterkoekjespudding

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bit­ter­koek­jes­pud­ding

1
1
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje

Week de gelatine 5 min. in koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

2
2
  • 300 ml volle melk
  • 40 g fijne kristalsuiker

Breng in een steelpan de melk, suiker en het merg al roerend aan de kook. Laat 3 min. zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur. Laat 5 min. afkoelen.

3
3

Zet de pan in de braadslee met een laag koud water, zodat de vloeistof snel afkoelt.

4
4
  • 50 ml amaretto

Knijp de gelatine uit en voeg samen met de amaretto toe aan het melkmengsel.

5
5

Roer met een pollepel tot de gelatine is opgelost. Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Roer regelmatig.

6
6
  • 400 ml slagroom
  • 250 g bitterkoekjes

Zet de pan 15 min. in de koelkast tot het mengsel lobbig is. Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf en verkruimel de bitterkoekjes.

Slagroom kloppen

Instructievideo

01:31 min.

7
7

Meng het melkmengsel en 2/3 van de bitterkoekjes met een spatel door de slagroom.

8
8

Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen). Schep het room-melkmengsel in de vorm, dek af met een deksel of vershoudfolie.

9
9

Zet minimaal 5 uur in de koelkast.

10
10

Stort de pudding op een schaal en bestrooi met de rest van de bitterkoekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.