Zoe­te-aard­ap­pel­cur­ry met wit­vis

Doe er witvis, rijst en koriander bij en je zoete aardappel krijgt een Indiaas tintje.

(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Doe er witvis, rijst en koriander bij en je zoete aardappel krijgt een Indiaas tintje. 4 personen
2 179

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine 6 min. op hoog vuur goudbruin en gaar.
  3. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
  4. Snijd de tomaten in blokjes. Schep de aubergine uit de pan op een bord en houd apart. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verhit in dezelfde pan als de aubergine de tomatenblokjes met de vadouvan 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook.
  5. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Voeg de aardappelblokjes en de helft van de rode peper toe en laat zonder deksel 12 min. koken tot de aardappel gaar is. Breng op smaak met zout.
  6. Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 x 2 cm. Neem de pan van het vuur en voeg de vis en aubergine toe aan de aardappelcurry. Schep om en laat met de deksel op de pan 5 min. staan tot de vis gaar is. Verwijder de rode peper.
  7. Haal de blaadjes koriander van de takjes en garneer er de aardappelcurry mee. Serveer met de rijst.

serveertip:

Houd je van pittig? Verwijder de rode peper niet, maar snijd hem fijn.

serveertip:

Lekker met schijfjes limoen.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zoete-aardappelcurry met witvis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­cur­ry met wit­vis

1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 1 aubergine

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

3
  • 3 el olie

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine 6 min. op hoog vuur goudbruin en gaar.

4
  • 450 g zoete aardappelen

Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

5
  • 1 schaal tomtrostomaat

Snijd de tomaten in blokjes. Schep de aubergine uit de pan op een bord en houd apart. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

6
  • 2 el vadouvan

Verhit in dezelfde pan als de aubergine de tomatenblokjes met de vadouvan 3 min. op middelhoog vuur.

7
  • 250 ml kraanwater

Voeg het water toe en breng aan de kook.

8
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

9

Voeg de aardappelblokjes en de helft van de rode peper toe en laat zonder deksel 12 min. koken tot de aardappel gaar is. Breng op smaak met zout.

Tip: Voeg eventueel extra water toe voor meer saus.

10
  • 300 g schelvisfilets

Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 x 2 cm.

11

Neem de pan van het vuur en voeg de vis en aubergine toe aan de aardappelcurry.

12

Schep om en laat met de deksel op de pan 5 min. staan tot de vis gaar is. Verwijder de rode peper.

13
  • 15 g koriander

Haal de blaadjes koriander van de takjes en garneer er de aardappelcurry mee. Serveer met de rijst. Lekker!

serveertip:

Houd je van pittig? Verwijder de rode peper niet, maar snijd hem fijn.

serveertip:

Lekker met schijfjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.