Ro­mi­ge gra­tin van zoe­te aard­ap­pel en pin­da

Ook oosterse smaken gaan perfect samen met zoete aardappel.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Ook oosterse smaken gaan perfect samen met zoete aardappel. 4 personen
3 59

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd met de keukenmachine in dunne plakjes.
  2. Meng in een ruime schaal de coconut cream met de pindakaas, sambal en seroendeng. Meng de aardappelplakjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet de ovenschaal in en schep er het aardappelmengsel in, zodanig dat de plakjes zo veel mogelijk plat liggen. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak in nog ca. 25 min. goudbruin en gaar. Tip: schep de aardappel om, zodat alle plakjes gaar worden.
  4. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de rode peper. Lekker!
video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 265 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Romige gratin van zoete aardappel en pinda

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge gra­tin van zoe­te aard­ap­pel en pin­da

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 1 kg zoete aardappel

Schil de aardappelen en snijd met de keukenmachine in dunne plakjes.

3
  • 330 ml coconut cream
  • 100 g pindakaas
  • 1 tl sambal oelek
  • 50 g seroendeng

Meng in een ruime schaal de coconut cream met de pindakaas, sambal en seroendeng.

4

Meng de aardappelplakjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in en schep er het aardappelmengsel in, zodanig dat de plakjes zo veel mogelijk plat liggen.

6

Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

7

Verwijder de folie en bak in nog ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Tip: Schep de aardappel om, zodat alle plakjes gaar worden.

8
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

9

Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de rode peper. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.