Yo­tam Ot­to­leng­hi's ri­cot­ta­beig­nets met si­naas­ap­pel en ho­ning

Laat je niets misleiden door het uiterlijk van dit feestelijke hapje. Deze fruitige beignet lijkt namelijk in niets op een oliebol.

  • gebak
  • 6 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan gebak Laat je niets misleiden door het uiterlijk van dit feestelijke hapje. Deze fruitige beignet lijkt namelijk in niets op een oliebol. 6 personen
3 4

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak eerst de sinaasappelsiroop. Doe 100 g suiker met het water in een steelpannetje op halfhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat de siroop zachtjes 3-4 min. pruttelen. Snijd ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en snijd deze in flinterdunne reepjes. Doe de reepjes sinaasappelschil in het suikermengsel en laat hem nog 2 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat de sinaasappelreepjes in de siroop koud worden.
  2. Doe 350 g ricotta met de geitenkaas en de eieren in een kom. Klop alles vrij glad en voeg de melk, munt en sinaasappelrasp toe. Zet opzij. Zeef in een andere kom de bloem met bakpoeder en voeg de rest van de suiker en het zout toe. Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot het een beslag is. Doe er zo nodig nog wat meer bloem bij tot het beslag in klodders van een lepel valt. Laat het 10 min. rusten.
  3. Verhit een kleine pan met zware bodem gevuld met zo veel zonnebloemolie dat hij tot 4 cm hoogte van de panwand komt. Schep als de olie goed heet is theelepels beslag in de olie. Frituur 3-4 min. ; keer ze af en toe tot de beignets rondom goudbruin zijn; draai het vuur lager als de olie te heet wordt. Schep de beignets met een schuimspaan op keukenpapier. Bak zo alle beignets.
  4. Stapel de beignets op de borden en besprenkel ze met de verwarmde honing. Zet er een dotje van de overgebleven ricotta op en bestuif ze met poedersuiker. Schep tot slot wat sinaasappelreepjes en een beetje van de sinaasappelsiroop op de rest van de ricotta en serveer de beignets meteen.

Tip:

Bron: Plenty More, Yotam Ottolenghi

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Yotam Ottolenghi's ricottabeignets met sinaasappel en honing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yo­tam Ot­to­leng­hi's ri­cot­ta­beig­nets met si­naas­ap­pel en ho­ning

1
1
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 100 ml kraanwater

Maak eerst de sinaasappelsiroop. Doe de suiker met het water in een steelpannetje op halfhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost.

2
2
  • 1 sinaasappel

Laat de siroop zachtjes 3-4 min. pruttelen. Snijd ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en snijd deze in flinterdunne reepjes.

3
3

Doe de reepjes sinaasappelschil erin en laat hem nog 2 min. koken.

4
4

Neem de pan van het vuur en laat de sinaasappelreepjes in de siroop koud worden.

5
5
  • 350 g ricotta
  • 60 g caprino geitenkaas
  • 3 eieren
  • 60 ml volle melk
  • 1½ el munt
  • 1 sinaasappel

Doe de ricotta met de geitenkaas en de eieren in een kom. Klop alles vrij glad en voeg de melk, munt en sinaasappelrasp toe. Zet opzij.

6
6
  • 160 g bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • ¼ tl zout

Zeef in een andere kom de bloem met bakpoeder en voeg de suiker en het zout toe.

7
7

Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot het een beslag is.

8
8

Doe er zo nodig nog wat meer bloem bij tot het beslag in klodders van een lepel valt. Laat het 10 min. rusten.

9
9
  • 700 ml zonnebloemolie

Verhit een kleine pan met zware bodem gevuld met zo veel zonnebloemolie dat hij tot 4 cm hoogte van de panwand komt.

10
10

Schep als de olie goed heet is theelepels beslag in de olie.

11
11

Frituur 3-4 min.; keer ze af en toe tot de beignets rondom goudbruin zijn; draai het vuur lager als de olie te heet wordt.

12
12

Schep de beignets met een schuimspaan op keukenpapier. Bak zo alle beignets.

13
13
  • 4 el honing

Stapel de beignets op de borden en besprenkel ze met de verwarmde honing.

14
14
  • 2 el poedersuiker
  • 120 g ricotta

Zet er een dotje van de overgebleven ricotta op en bestuif ze met poedersuiker.

15
15

Schep tot slot wat sinaasappelreepjes en een beetje van de sinaasappelsiroop op de ricotta en serveer de beignets meteen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.