Ti­la­pia­fi­let met pa­pri­kastoof

Kids smullen ervan: milde vis met zoete paprika en zachte aardappelpuree

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Kids smullen ervan: milde vis met zoete paprika en zachte aardappelpuree 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneus de knoflooktenen met een mes en pel ze. Snijd de uien in dunne halve ringen. Maak de paprika's schoon en snijd in dunne reepjes. Verhit in een grote hapjespan of koekenpan 1 el olie op hoog vuur en bak de ui en paprika 1 min. Voeg de knoflooktenen toe. Laat de ui, paprika en knoflook in 12 min. op laag vuur gaar worden. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg de laatste 2 min. de olijven en ¾ van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de tilapiafilets op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de puree met de rest van de peterselie en serveer bij de vis en paprika. Verwijder eventueel de knoflook.

variatietip:

Extra fris: serveer de vis met schijfjes citroen en knijp 1/2 citroen uit boven de paprikastoof. Of geef je maaltijd een Mexicaans tintje door de paprikastoof en vis (in stukken) te serveren in tacoschelpen met wat crispy mais.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Tilapiafilet met paprikastoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­la­pia­fi­let met pa­pri­kastoof

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 4 zoete puntpaprika's

Kneus de knoflooktenen met een mes en pel ze. Snijd de uien in dunne halve ringen. Maak de paprika's schoon en snijd in dunne reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 1 el olijfolie

Verhit in een grote hapjespan of koekenpan de olie op hoog vuur en bak de ui en paprika 1 min. Voeg de knoflooktenen toe.

3
3
  • 20 g platte peterselie

Laat de ui, paprika en knoflook in 12 min. op laag vuur gaar worden. Snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 2 el zwarte olijven

Voeg de laatste 2 min. de olijven en ¾ van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 400 g tilapiafilets

Verhit ondertussen de olie in een andere koekenpan en bak de tilapiafilets op middelhoog vuur in 6 min. gaar.

6
6

Bestrooi de tilapiafilets met peper en eventueel zout. Keer halverwege.

7
7
  • 800 g aardappelpuree met boter

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Bestrooi de puree met de rest van de peterselie en serveer bij de vis en paprika. Verwijder eventueel de knoflook.

variatietip:

Extra fris: serveer de vis met schijfjes citroen en knijp 1/2 citroen uit boven de paprikastoof. Of geef je maaltijd een Mexicaans tintje door de paprikastoof en vis (in stukken) te serveren in tacoschelpen met wat crispy mais.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.