Gnoc­chi met cham­pig­nons en kaas

Snel gerecht voor een avond vlees- én visloos eten

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Snel gerecht voor een avond vlees- én visloos eten 4 personen
3 99

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk bijna kokend water op de gedroogde paddenstoelen tot ze onder staan en laat 5 min. weken. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten. Kook ze in 8 min. gaar. Breng ook een grote pan water aan de kook.
  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een hapjespan of wok 2 el olie en fruit de knoflook 1 min. Rasp de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Houdt alle drie apart.
  3. Snijd de gedroogde paddenstoelen fijn en doe ze bij de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. tot ze zacht zijn.
  4. Kook de gnocchi in de grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gnocchi met 1 el olie en schep de paddenstoelen en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de kaas.
  5. Pers ½ citroen uit en sprenkel het sap over de haricots verts. Bestrooi de haricots verts met het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer bij de gnocchi.

variatietip:

Bewaar 2-3 el paddenstoelenweekvocht en voeg dit voor extra smaak aan het einde van de roerbaktijd toe aan de champignons.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met champignons en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met cham­pig­nons en kaas

1
1
  • 200 ml bijna kokend water
  • 15 g funghi porcini

Schenk bijna kokend water op de gedroogde paddenstoelen tot ze onder staan en laat 5 min. weken.

2
2
  • 350 g haricots verts

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten.

3
3

Kook ze in 8 min. gaar. Breng ook een grote pan water aan de kook.

4
4
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een hapjespan of wok de olie en fruit de knoflook 1 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 20 g platte peterselie

Rasp de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselieblaadjes fijn.

6
6
  • 400 g gesneden kastanjechampignons

Snijd de gedroogde paddenstoelen fijn en doe ze bij de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. tot ze zacht zijn.

7
7
  • 500 g aardappelgnocchi

Kook de gnocchi in de grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 1 el olijfolie

Meng de gnocchi met de olie en schep de paddenstoelen en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de kaas.

9
9

Pers ½ citroen uit en sprenkel het sap over de haricots verts.

10
10

Bestrooi de haricots verts met het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer bij de gnocchi.

variatietip:

Bewaar 2-3 el paddenstoelenweekvocht en voeg dit voor extra smaak aan het einde van de roerbaktijd toe aan de champignons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.