Spa­ghet­ti met worst en to­maat

Weer eens wat anders: worst in plaats van gehakt door je spaghetti

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Weer eens wat anders: worst in plaats van gehakt door je spaghetti 4 personen
3 90

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de worsten. Verhit een hapjespan of grote koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Breek het daarbij met een spatel in stukjes.
  3. Snipper de ui. Schrap de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Doe de ui, winterpeen en bleekselderij bij het vlees en bak 5 min. mee
  4. Snijd de rode peper heel fijn en voeg toe. Verwijder eventueel eerst de zaadlijsten voor een minder pittig gerecht. Voeg de tomatenpuree, een scheutje water, de kruiden en eventueel zout toe en laat nog 3 min. zachtjes koken.
  5. Halveer de cherrytomaten. Schep door de saus en verwarm nog 1 min. Serveer de spaghetti met de saus.

serveertip:

Extra chic: serveer de saus met tuinkers, alfalfa of rucola.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spaghetti met worst en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met worst en to­maat

1
1
  • 400 g spaghetti
  • 4 boerenworst

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen het vel van de worsten.

2
2

Verhit een hapjespan of grote koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Breek het daarbij met een spatel in stukjes.

3
3
  • 1 grote ui
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Snipper de ui. Schrap de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4

Doe de ui, winterpeen en bleekselderij bij het vlees en bak 5 min. mee

5
5
  • 1 rode peper

Snijd de rode peper heel fijn en voeg toe. Verwijder eventueel eerst de zaadlijsten voor een minder pittig gerecht.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

6
6
  • 140 g tomatenpuree
  • 2 el kraanwater
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg de tomatenpuree, het water, de kruiden en eventueel zout toe en laat nog 3 min. zachtjes koken.

7
7
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten. Schep door de saus en verwarm nog 1 min. Serveer de spaghetti met de saus.

serveertip:

Extra chic: serveer de saus met tuinkers, alfalfa of rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.