Snel­le mi­ne­stro­ne

Snelle variant op de bekende Italiaanse soep. Met spinazie en Pecorino Romano.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Snelle variant op de bekende Italiaanse soep. Met spinazie en Pecorino Romano. 4 personen
2 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 soepkommen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de inhoud van het pakje groentesoep met het water in een soeppan aan de kook. Halveer ondertussen de aspergetips. Doe de cannellinibonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg de aspergetips, cannellinibonen, tuinkruidensoepgroente en vermicelli toe aan de soep. Breng al roerend aan de kook en laat 7 min. op middelhoog vuur garen.
  2. Snijd ondertussen de spinazie grof en schaaf de kaas. Voeg de spinazie toe aan de soep en laat iets slinken. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de kaas.

combinatietip:

Lekker met sesamsoepstengels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Snelle minestrone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le mi­ne­stro­ne

1
1
  • 1 pakje groentesoep
  • 1.6 liter kraanwater

Breng de inhoud van het pakje groentesoep met het water in een soeppan aan de kook.

2
2
  • 100 g aspergetips
  • 400 g cannellinibonen

Halveer ondertussen de aspergetips. Doe de cannellinibonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

3
3
  • 150 g tuinkruiden soepgroente
  • 100 g vermicelli

Voeg de aspergetips, cannellinibonen, tuinkruidensoepgroente en vermicelli toe aan de soep.

4
4

Breng al roerend aan de kook en laat 7 min. op middelhoog vuur garen.

5
5
  • 300 g gewassen spinazie

Snijd ondertussen de spinazie grof en schaaf de kaas. Voeg de spinazie toe aan de soep en laat iets slinken.

6
6
  • 50 g Pecorino Romano

Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de kaas.

combinatietip:

Lekker met sesamsoepstengels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.