Kip met boon­tjes, peer en noe­dels

De boemboe brengt dit gerecht in één keer op smaak.

(151)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De boemboe brengt dit gerecht in één keer op smaak. 4 personen
3 151

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in stukjes van 1½ x 1½ cm. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en halveer ze. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin. Voeg de boemboe toe en roer goed. Voeg de haricots verts en het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.
  2. Schil ondertussen de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Voeg de peer, noedels en de helft van de bosui na 7 min. kooktijd toe aan het kipmengsel. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bosui.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 245 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kip met boontjes, peer en noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met boon­tjes, peer en noe­dels

1
1
  • 300 g kipdijfilet
  • 350 g haricots verts

Snijd de kip in stukjes van 1½ x 1½ cm. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en halveer ze.

2
2
  • 2 el wokolie
  • 95 g boemboe voor ajam paniki

Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin. Voeg de boemboe toe en roer goed.

3
3
  • 250 ml kraanwater

Voeg de haricots verts en het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.

4
4
  • 1 peer
  • 3 bosuien

Schil ondertussen de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

5
5
  • 300 g woknoedels

Voeg de peer, noedels en de helft van de bosui na 7 min. kooktijd toe aan het kipmengsel. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.