Pit­ti­ge wings met co­les­law

Dagje USA: kippenvleugels en gepofte aardappel. De coleslaw maakt het compleet.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Dagje USA: kippenvleugels en gepofte aardappel. De coleslaw maakt het compleet. 4 personen
2 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Meng de helft van de RedHot Wings sauce met de abrikozenjam. Schep de kip erdoor, verdeel over de ovenschaal en laat in 15 min. op kamertemperatuur komen.
  2. Meng ondertussen de kool, rozijnen, mayonaise, de helft van de crème fraîche, de helft van de bieslook, peper en eventueel zout in een kom. Dek af. Meng de rest van de crème fraîche met de rest van de RedHot Wings sauce, dek af en zet met de coleslaw in de koelkast.
  3. Leg de aardappelen elk op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Bak gelijktijdig de kip in ca. 45 min. gaar. Keer de kippenvleugels halverwege.
  4. Snijd de aardappelen in de lengte in, schep er 1 el pittige crème fraîche op en garneer met de rest van de bieslook. Serveer met de kip en coleslaw.
video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.405 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige wings met coleslaw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge wings met co­les­law

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in.

2
2
  • 74 ml RedHot Wings sauce
  • 1 el abrikozenjam
  • 1 kg kippenvleugels

Meng de RedHot Wings sauce met de abrikozenjam. Schep de kip erdoor, verdeel over de ovenschaal en laat in 15 min. op kamertemperatuur komen.

3
3
  • 600 g gesneden witte kool
  • 4 el rozijnen
  • 4 el mayonaise met yoghurt
  • 100 ml crème fraîche
  • 12½ g bieslook

Meng ondertussen de kool, rozijnen, mayonaise, crème fraîche, bieslook, peper en eventueel zout in een kom. Dek af.

4
4
  • 100 ml crème fraîche
  • 74 ml RedHot Wings sauce

Meng de crème fraîche met de RedHot Wings sauce, dek af en zet met de coleslaw in de koelkast.

5
5
  • 8 iets kruimige aardappelen

Leg de aardappelen elk op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Pof ca. 45 min. in het midden van de oven.

Aardappel poffen

Instructievideo

01:01 min.

6
6

Bak gelijktijdig de kip in ca. 45 min. gaar. Keer de kippenvleugels halverwege.

7
7
  • 12½ g bieslook

Snijd de aardappelen in de lengte in, schep er 1 el pittige crème fraîche op en garneer met de rest van de bieslook. Serveer met de kip en coleslaw.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.