To­ma­ten­soep met gar­na­len en kik­ker­erw­ten

Deze maaltijdsoep met garnalen is zilt, stevig en toch lekker fris.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Deze maaltijdsoep met garnalen is zilt, stevig en toch lekker fris. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil ervan af en pers de vrucht uit.
  2. Voeg het sinaasappelrasp, de takjes rozemarijn en de garnalen toe aan de ui en bak 1 min. op middelhoog vuur mee.
  3. Snijd de bloemkoolroosjes grof en voeg met de mix voor tomaten-groentesoep, het sinaasappelsap en de gepelde tomaten toe aan het uimengsel. Druk de tomaten fijn met de achterkant van een houten lepel, voeg het water toe en breng de soep al roerend aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en laat de soep nog 6 min. doorkoken. Voeg de laatste 2 min. de kikkererwten toe. Roer door, verwijder de takjes rozemarijn en serveer.

combinatietip:

Lekker met AH Excellent Liefde & Passie petit beurre (brood).

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.825 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensoep met garnalen en kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­soep met gar­na­len en kik­ker­erw­ten

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 150 g gesneden ui
  • 1 sinaasappel

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 7½ g rozemarijn
  • 300 g rauwe gepelde roze garnalen

Voeg het sinaasappelrasp, de takjes rozemarijn en de garnalen toe aan de ui en bak 1 min. op middelhoog vuur mee.

3
3
  • 350 g bloemkoolroosjes
  • 1 pakje tomaten-groentesoep
  • 400 g gepelde tomaten

Snijd de bloemkoolroosjes grof en voeg met de mix voor tomaten-groentesoep, het sinaasappelsap en de gepelde tomaten toe aan het uimengsel.

4
4
  • 1 liter kraanwater

Druk de tomaten fijn met de achterkant van een houten lepel, voeg het water toe en breng de soep al roerend aan de kook.

5
5
  • 800 g kikkererwten

Draai het vuur laag en laat de soep nog 6 min. doorkoken. Voeg de laatste 2 min. de kikkererwten toe. Roer door, verwijder de takjes rozemarijn en serveer.

combinatietip:

Lekker met AH Excellent Liefde & Passie petit beurre (brood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.