Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met to­nijn, ar­ti­sjok­har­ten en snij­bo­nen

Pasta koken, groente snijden, tonijn erdoor mengen en kláár is je lactosevrije salade

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta koken, groente snijden, tonijn erdoor mengen en kláár is je lactosevrije salade 4 personen
2 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de gesneden snijbonen, gevarieerde gezouten notenmelange en peper toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de schoongeboende citroen en pers ½ vrucht uit. Laat de artisjokharten uitlekken, snijd in kwarten en snijd de blaadjes basilicum in reepjes.
  4. Neem de koekenpan van het vuur. Meng de snijbonen, pasta, artisjokharten, het citroenrasp, basilicum en 2 el citroensap op een grote platte schaal. Schep de tonijn erdoor, breng op smaak met peper en serveer.

serveertip:

Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme pastasalade met tonijn, artisjokharten en snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met to­nijn, ar­ti­sjok­har­ten en snij­bo­nen

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 400 g snijbonen
  • 4 el gevarieerde gezouten notenmelange

Voeg de snijbonen, notenmelange en peper toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen, rasp de gele schil en pers ½ vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 400 g artisjokharten
  • 15 g basilicum

Laat de artisjokharten uitlekken, snijd in kwarten en snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

6
6

Neem de koekenpan van het vuur. Meng de snijbonen, pasta, artisjokharten, het citroenrasp, basilicum en 2 el citroensap op een grote platte schaal.

7
7
  • 260 g tonijn in olie

Schep de tonijn erdoor, breng op smaak met peper en serveer.

serveertip:

Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.