Kof­fie­brood­jes

Niets zo lekker als een smeuïg koffiebroodje. Ook heel lekker bij de thee.

  • gebak
  • 8 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Niets zo lekker als een smeuïg koffiebroodje. Ook heel lekker bij de thee. 8 personen
2 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem, gist, broodpoeder, vruchtenbroodpoeder, suiker en het zout in een kom. Schenk er het handwarme water bij en kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Dit duur 6-10 min. Vorm er een bal van en laat afgedekt 15 min. rijzen.
  2. Bereid de mix voor banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kneed het deeg opnieuw door en rol dan op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een plak van 45 x 30 cm. Bestrijk het deeg met de gele room en bestrooi met de rozijnen. Rol het deeg losjes op en snijd in stukken van 3 cm. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt nog 45 min. rijzen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 °C. Bak de broodjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven.
  4. Verwarm ondertussen de abrikozenjam met 3 el water in een steelpan. Bestrijk de nog warme koffiebroodjes met de jam en laat afkoelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Koffiebroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kof­fie­brood­jes

1
1
  • 250 g patentbloem
  • 1 zakje droge gist
  • 25 g broodpoeder
  • 25 g vruchtenbroodpoeder
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 mespunt zout

Doe de bloem, gist, broodpoeder, vruchtenbroodpoeder, suiker en het zout in een kom.

2
2
  • 160 ml kraanwater

Schenk er het handwarme water bij en kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Dit duur 6-10 min.

3
3

Vorm er een bal van en laat afgedekt 15 min. rijzen.

4
4
  • 50 g mix voor banketbakkersroom

Bereid de mix voor banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5

Kneed het deeg opnieuw door en rol dan op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een plak van 45 x 30 cm.

6
6
  • 75 g rozijnen

Bestrijk het deeg met de gele room en bestrooi met de rozijnen.

7
7

Rol het deeg losjes op en snijd in stukken van 3 cm. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt nog 45 min. rijzen.

8
8

Verwarm ondertussen de oven voor op 225 °C.

9
9

Bak de broodjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven.

10
10
  • 60 g abrikozenjam

Verwarm ondertussen de abrikozenjam met 3 el water in een steelpan. Bestrijk de nog warme koffiebroodjes met de jam en laat afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.