Har­ti­ge taart met kip en pa­pri­ka

De Parmezaanse kaas maakt deze quichebodem extra lekker.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 820 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De Parmezaanse kaas maakt deze quichebodem extra lekker. 4 personen
2 166

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • quichevorm (Ø 26 cm)
  • blindbakvulling
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de Parmezaanse kaas op een fijne rasp en doe in een mengkom. Voeg de bloem toe. Snijd de boter in blokjes en doe erbij. Meng tot een kruimelig deeg. Voeg ⅕ van de eieren en het water toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van 30 cm. Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een stuk bakpapier op. Doe de blindbakvulling erin. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Snijd ondertussen de kipfilet in plakjes en de paprika in reepjes. Doe de rest van de eieren, slagroom, kruiden, peper en eventueel zout in een kom en klop met een garde.
  4. Neem de taartbodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Verdeel de kip en paprika over de bodem en schenk het ei-roommengsel erover. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Blind bak­ken

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 32 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 4 g
Tags

Hartige taart met kip en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart met kip en pa­pri­ka

1
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp de Parmezaanse kaas op een fijne rasp en doe in een mengkom.

2
  • 200 g patentbloem
  • 100 g boter

Voeg de bloem toe. Snijd de boter in blokjes en doe erbij. Meng tot een kruimelig deeg.

3
  • 1 ei
  • 1 el kraanwater

Voeg het ei en het water toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

4

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.

5
  • 2 g patentbloem

Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van 30 cm.

6
  • 2 g boter

Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg.

7

Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een stuk bakpapier op. Doe de blindbakvulling erin. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven.

8
  • 300 g gerookte kipfilet
  • 1 zak paprikamix

Snijd ondertussen de kipfilet in plakjes en de paprika in reepjes.

9
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 2 tl Italiaanse kruiden

Doe de rest van de eieren, slagroom, kruiden, peper en eventueel zout in een kom en klop met een garde.

10

Neem de taartbodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.

11

Verdeel de kip en paprika over de bodem en schenk het ei-roommengsel erover. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven.

12

Lekker!

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.