Mexi­caan­se to­sta­da’s met bief­stuk en gu­a­ca­mo­le

Vanavond zet je een op-en-top Mexicaans gerecht op tafel.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Vanavond zet je een op-en-top Mexicaans gerecht op tafel. 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de gordita’s in 3 min. krokant. Keer halverwege. Houd ze apart.
  2. Maak de guacamole. Bewaar de sjalot en knoflook uit het pakket. Snijd de steelaanzet van de rode peper en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes, pers de limoen uit en prak het vruchtvlees van de avocado’s. Meng de rode peper naar smaak met de tomaat en avocado en breng op smaak met 2 el limoensap, peper en eventueel zout.
  3. Bestrooi de biefstukken met de helft van de picadillo en peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 6 min. rosé. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
  4. Was ondertussen de courgette. Snipper de sjalot, snijd de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een vergiet.
  5. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de sjalot, knoflook, courgette, de rest van de picadillo, peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de bonen en mais toe en warm 3 min. mee. Snijd de biefstuk in reepjes. Zet met de gebakken gordita’s (tostada’s), guacamole, groenten en crème fraîche op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen tostada’s beleggen.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Laat de rode peper in de guacamole dan achterwege.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Mesta Tempranillo. Biertip bij dit gerecht: Jopen Mooie Nel IPA.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 920 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Mexicaanse tostada’s met biefstuk en guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se to­sta­da’s met bief­stuk en gu­a­ca­mo­le

1
1
  • 8 gordita's

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de gordita’s in 3 min. krokant. Keer halverwege. Houd ze apart.

2
2
  • 1 guacamolepakket

Maak de guacamole: bewaar de sjalot en knoflook uit het pakket.

3
3

Snijd de steelaanzet van de rode peper en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees fijn.

4
4

Snijd de tomaat in kleine blokjes, pers de limoen uit en prak het vruchtvlees van de avocado’s.

5
5

Meng de rode peper naar smaak met de tomaat en avocado en breng op smaak met 2 el limoensap, peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 biefstukken
  • 1 tl picadillo
  • 2 el arachideolie

Bestrooi de biefstukken met de picadillo en peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 6 min. rosé. Keer regelmatig.

7
7

Neem uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

8
8
  • 1 courgette

Was ondertussen de courgette. Snipper de sjalot, snijd de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes van 2 cm.

9
9
  • 400 g kidneybonen
  • 300 g mais

Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een vergiet.

10
10
  • 2 el arachideolie
  • 1 tl picadillo

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de sjalot, knoflook, courgette, de rest van de picadillo, peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

11
11

Voeg de bonen en mais toe en warm 3 min. mee. Snijd de biefstuk in reepjes.

12
12
  • 200 g crème fraîche

Zet met de gebakken gordita’s (tostada’s), guacamole, groenten en crème fraîche op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen tostada’s beleggen.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Laat de rode peper in de guacamole dan achterwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.