Kriel­tjes in de schil met steak de boeuf en sper­zie­bo­nen

Met sperzieboontjes én frisse komkommersalade.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met sperzieboontjes én frisse komkommersalade. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook. Boen ondertussen de ongeschilde krieltjes schoon, halveer de grotere en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Zet het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.
  2. Verhit halverwege de kooktijd van de krieltjes de boter in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Breng ondertussen in een pan water de sperziebonen aan de kook en kook deze in 6 min. beetgaar.
  4. Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in dunne linten en doe in een kom. Voeg de azijn en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en meng door de crème fraîche.
  5. Verdeel de krieltjes, steaks de boeuf en sperziebonen over de 4 borden en serveer met de komkommersalade en bieslookcrème-fraîche.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Château Tapie.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 41 2016

Krieltjes in de schil met steak de boeuf en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kriel­tjes in de schil met steak de boeuf en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 1 kg krieltjes in de schil

Breng een pan water aan de kook. Boen ondertussen de ongeschilde krieltjes schoon, halveer de grotere en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2

Zet het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.

3
3
  • 40 g boter
  • 4 steaks de boeuf

Verhit halverwege de kooktijd van de krieltjes de boter in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4
4

Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 600 g gebroken sperziebonen

Breng ondertussen in een pan water de sperziebonen aan de kook en kook deze in 6 min. beetgaar.

6
6
  • 1 komkommer

Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in dunne linten en doe in een kom.

7
7
  • 50 ml azijn
  • 50 ml water
  • 25 g knoflookbieslook
  • 200 g crème fraîche

Voeg de azijn en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en meng door de crème fraîche.

8
8

Verdeel de krieltjes, steaks de boeuf en sperziebonen over de 4 borden en serveer met de komkommersalade en bieslookcrème-fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.