Spaan­se groen­te­stoof met kip uit de oven

De kip is kruidig, de groente smeuïg: een perfecte combinatie.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht De kip is kruidig, de groente smeuïg: een perfecte combinatie. 4 personen
2 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kipdrumsticks een paar keer in. Schep om met 3 tl van de kruidenmix en 1 el olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Keer regelmatig.
  2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de basmatirijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika en rode peper met de rest van de kruidenmix 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten en tomaten toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 min. stoven. Voeg de laatste 5 min. ¾ van de prei toe. Schep regelmatig om.
  5. Snijd ondertussen de rest van de prei extra fijn. Serveer de kikkererwtenstoof met de rijst en kip en garneer met de rest van de prei.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Voeg de peper dan niet toe, maar serveer deze er los bij.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Gran Feudo Garnacha.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Spaanse groentestoof met kip uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se groen­te­stoof met kip uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 kipdrumsticks
  • 3 tl kruidenmix al-andalus
  • 1 el (arachide)olie

Snijd de kipdrumsticks een paar keer in. Schep om met de kruidenmix en de olie.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 400 g kikkererwten
  • 2 gele paprika's

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

5
5
  • 2 preien
  • 1 schaal trostomaat

Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de tomaten in blokjes.

6
6
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

7
7
  • 200 g basmatirijst

Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de basmatirijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.

8
8
  • 2 el (arachide)olie
  • 1 tl kruidenmix al-andalus

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de paprika en rode peper met de rest van de kruidenmix 2 min. op middelhoog vuur.

9
9

Voeg de kikkererwten en tomaten toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 min. stoven. Voeg de laatste 5 min. ¾ van de prei toe. Schep regelmatig om.

10
10

Snijd ondertussen de rest van de prei extra fijn. Serveer de kikkererwtenstoof met de rijst en kip en garneer met de rest van de prei.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Voeg de peper dan niet toe, maar serveer deze er los bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.