Me­di­ter­ra­ne ra­ta­touil­le met mal­se kip en rijst

Stoofgerecht boordevol verse groenten en kruiden.

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Stoofgerecht boordevol verse groenten en kruiden. 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de rijst met eventueel zout toe en kook in 10 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.
  2. Was ondertussen de aubergine en courgettes, halveer in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm. Houd de groenten apart van elkaar. Maak de uien en knoflook schoon en snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook en de salie uit de kruidenmix fijn.
  3. Halveer de kipfilet in de lengte. Verhit de olie in de ruime hapjespan en bak de kip in 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem de kip uit de pan.
  4. Verhit de olie in dezelfde pan en voeg de aubergine, ui en knoflook toe. Bak op hoog vuur 2 min. Voeg de courgette, salie, de hele takjes rozemarijn en tijm uit de kruidenmix toe en bak 4 min. op hoog vuur.
  5. Voeg de kip en tomatenblokjes toe en laat 5 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Verwijder de takjes rozemarijn en tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Ris de blaadjes van de takjes oregano uit de kruidenmix en garneer de ratatouille ermee. Serveer met de rijst ernaast.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je 1 dag van tevoren bereiden tot stap 6. De smaak is dan nog voller en intenser. Verwarm de ratatouille voor het serveren 5 min. op laag vuur.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Farnese Fantini Montepulciano.

Tip:

Dit is een Allerhande box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 49 2016, Allerhande Box

Mediterrane ratatouille met malse kip en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne ra­ta­touil­le met mal­se kip en rijst

1
1
  • 300 g rijst en granen

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de rijst met eventueel zout toe en kook in 10 min. gaar.

2
2

Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.

3
3
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes

Was ondertussen de aubergine en courgettes, halveer in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm. Houd de groenten apart van elkaar.

4
4
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g Italiaanse kruidenmix

Maak de uien en knoflook schoon en snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook en de salie uit de kruidenmix fijn.

5
5
  • 380 g kipfilets

Halveer de kipfilet in de lengte.

6
6
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in de ruime hapjespan en bak de kip in 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem de kip uit de pan.

7
7
  • 1 el (olijf)olie

Verhit de olie in dezelfde pan en voeg de aubergine, ui en knoflook toe. Bak op hoog vuur 2 min.

8
8

Voeg de courgette, salie, de hele takjes rozemarijn en tijm uit de kruidenmix toe en bak 4 min. op hoog vuur.

9
9
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de kip en tomatenblokjes toe en laat 5 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan.

10
10

Verwijder de takjes rozemarijn en tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Ris de blaadjes van de takjes oregano uit de kruidenmix en garneer de ratatouille ermee. Serveer met de rijst ernaast.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je 1 dag van tevoren bereiden tot stap 6. De smaak is dan nog voller en intenser. Verwarm de ratatouille voor het serveren 5 min. op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.