Roer­bak­noe­dels met broc­co­li, man­go en kib­be­ling

Kruidig door de oosterse dressing, lekker zoet door de mango.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Kruidig door de oosterse dressing, lekker zoet door de mango. 4 personen
4 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier of ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kibbeling op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal en bak 15 min. in het midden van de oven.
  2. Halveer ondertussen de broccoliroosjes en snijd de ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd grof. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in lange repen.
  3. Maak de peultjes schoon en kook met de broccoli 3 min. in ruim water. Neem met een schuimspaan uit de pan. Kook de noedels 5 min. in het kookwater van de groenten. Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. Voeg de broccoli, peultjes, noedels en mango toe en warm nog 1 min. Neem de pan van het vuur en schep de soja-gember-sesamdressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Serveer met de kibbeling en garneer met de koriander.

variatietip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je 4 el Oosterse sesamdressing (Jean Baton) gebruiken.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Adobe Gewurztraminer reserva wit.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 870 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Roerbaknoedels met broccoli, mango en kibbeling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak­noe­dels met broc­co­li, man­go en kib­be­ling

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g kibbeling

Leg de kibbeling op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal en bak 15 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 300 g broccoliroosjes
  • 2 rode uien
  • 15 g koriander

Halveer ondertussen de broccoliroosjes en snijd de ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd grof.

4
4
  • 1 mango

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in lange repen.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

5
5
  • 200 g peultjes

Maak de peultjes schoon en kook met de broccoli 3 min. in ruim water. Neem met een schuimspaan uit de pan.

6
6
  • 250 g eiernoedels

Kook de noedels 5 min. in het kookwater van de groenten. Giet af en laat goed uitlekken.

7
7
  • 2 el (arachide)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. Voeg de broccoli, peultjes, noedels en mango toe en warm nog 1 min.

8
8
  • 2 cupjes soja-gember-sesamdressing*

Neem de pan van het vuur en schep de soja-gember-sesamdressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Serveer met de kibbeling en garneer met de koriander.

variatietip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je 4 el Oosterse sesamdressing (Jean Baton) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.