Kar­bo­na­de met ci­troen­wor­tel­tjes en aard­ap­pel­pu­ree

Het geheim van dit recept: de abrikozenconfiture. Lekker zoet!

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het geheim van dit recept: de abrikozenconfiture. Lekker zoet! 4 personen
2 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer de bospeen in de lengte. Doe het citroensap, de bospeen, 1 el boter, de gembersiroop, het water, peper en eventueel zout in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat 13 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  2. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de karbonades in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  4. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng door de abrikozenconfiture. Breng op smaak met peper. Bestrooi de wortels met het citroenrasp en serveer met de karbonaden, aardappelpuree en confiture.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Karbonade met citroenworteltjes en aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­bo­na­de met ci­troen­wor­tel­tjes en aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 1 citroen
  • 600 g geschilde bospenen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de bospeen in de lengte.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 1 el boter
  • 2 el gembersiroop
  • 50 ml water

Doe het citroensap, de bospeen, de boter, de gembersiroop, het water, peper en eventueel zout in een pan met dikke bodem.

3
3

Breng aan de kook en laat 13 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.

4
4
  • 2 el boter
  • 4 ribkarbonades

Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 900 g aardappelpuree met boter

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

6
6
  • 3 takjes tijm
  • 4 el abrikozenconfiture

Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng door de abrikozenconfiture. Breng op smaak met peper.

7
7

Bestrooi de wortels met het citroenrasp en serveer met de karbonaden, aardappelpuree en confiture.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.