Ont­bijt­kwark met prui­m­en­com­po­te

Dit gerecht maakt vroeg opstaan nét iets gemakkelijker: fruit, kwark en granola.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Dit gerecht maakt vroeg opstaan nét iets gemakkelijker: fruit, kwark en granola. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vruchtvlees van de pruimen langs de pit los. Snijd het in stukken, doe in een steelpan met de kaneel en honing en breng aan de kook. Laat 5 min. op hoog vuur koken. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen.
  2. Verdeel de blauwe bessen over grote glazen en schep de kwark erop. Verdeel de compote erover en bestrooi met de granola. Serveer direct.

Tip:

Je kunt de pruimencompote maximaal 3 dagen van tevoren maken. Maak een grote hoeveelheid door de ingrediënten te verdubbelen of verdrievoudigen en bewaar de compote afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook. Je kunt de compote dan 2 maanden bewaren. Serveer hem warm, koud of op kamertemperatuur. Ook lekker als toetje met yoghurtijs!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ontbijtkwark met pruimencompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ont­bijt­kwark met prui­m­en­com­po­te

1
1
  • 300 g pruimen

Snijd het vruchtvlees van de pruimen langs de pit los.

2
2
  • 2 tl kaneel
  • 2 el honing

Snijd het in stukken, doe in een steelpan met de kaneel en honing en breng aan de kook.

3
3

Laat 5 min. op hoog vuur koken. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen.

4
4
  • 300 g blauwe bessen
  • 500 g magere Franse kwark

Verdeel de blauwe bessen over grote glazen en schep de kwark erop.

5
5
  • 150 g honey granola

Verdeel de compote erover en bestrooi met de granola. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.