Lek­ker­bek­je met broc­co­li­pes­to

Van scholfilet maak je verrukkelijke lekkerbekjes. Door ze te bakken in hete olie krijg je het perfecte krokante korstje.

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Van scholfilet maak je verrukkelijke lekkerbekjes. Door ze te bakken in hete olie krijg je het perfecte krokante korstje. 4 personen
2 39

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer voor de salade de krieltjes, kook ze in 15 min. gaar en giet af. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Rasp de gele schil van de citroen. Doe met de olijfolie, het zeezout, de knoflook, broccoli en pijnboompitten in de keukenmachine en maal ca. 10 sec. tot een grove pesto. Meng de broccolipesto met de krieltjes in de pan.
  3. Meng de bloem, maïzena en het mineraalwater in een ruime kom. Verhit de arachideolie in een grote pan. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestuif ze met wat bloem. Schud het overtollige bloem van de filets en wentel ze een voor een door het beslag.
  4. Laat de scholfilets met behulp van een keukentang of schuimspaan voorzichtig in de hete olie zakken. Bak de filets in delen in 6 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.
  5. Haal de scholfilets met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de lekkerbekjes met de krieltjessalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Lekkerbekje met broccolipesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lek­ker­bek­je met broc­co­li­pes­to

1
  • 500 g krieltjes

Halveer voor de salade de krieltjes, kook ze in 15 min. gaar en giet af.

2
  • 500 g broccoli
  • 1 teen knoflook

Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn.

3

Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

4
  • 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 50 g geroosterde pijnboompitten

Rasp de gele schil van de citroen. Doe met de olijfolie, het zeezout, de knoflook, broccoli en pijnboompitten in de keukenmachine en maal ca. 10 sec. tot een grove pesto.

5

Meng de broccolipesto met de krieltjes in de pan.

6
  • 100 g bloem
  • 50 g maizena
  • 200 ml bruisend mineraalwater

Meng de bloem, maïzena en het mineraalwater in een ruime kom.

7
  • 500 ml arachideolie

Verhit de arachideolie in een grote pan.

8
  • 4 scholfilets
  • 2 g bloem

Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestuif ze met wat bloem.

9

Schud het overtollige bloem van de filets en wentel ze een voor een door het beslag.

10

Laat de scholfilets met behulp van een keukentang of schuimspaan voorzichtig in de hete olie zakken.

Tip: Test of de olie heet genoeg is door een stukje brood in de olie te doen. Als dat gaat bruisen is de olie heet genoeg.

11

Bak de filets in delen in 6 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.

12

Haal de scholfilets met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

13

Verdeel de lekkerbekjes met de krieltjessalade. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.