Ap­pel­krui­mel­ca­ke

De kruidige kruimels met pecannoten bovenop maken de cake heel bijzonder.

  • gebak
  • 12 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(215)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak De kruidige kruimels met pecannoten bovenop maken de cake heel bijzonder. 12 personen
3 215

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng 100 g basterdsuiker met 100 g bloem in een kom. Snijd 100 g boter in blokjes en voeg met de koekkruiden en het zout toe. Kneed met je vingertoppen snel tot een kruimelig deeg. Hak de noten fijn en meng erdoor. Dek af en zet in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de rest van de suiker toe. Klop met een mixer in 5 min. tot een licht en luchtig mengsel. Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Laat iets afkoelen en meng door het eimengsel. Zeef de rest van de bloem erboven en spatel samen met het vanillearoma voorzichtig maar zorgvuldig door het eimengsel.
  3. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukken. Vet de ovenschaal in. Schep het beslag in de schaal en verdeel eerst de appel en dan de deegkruimels erover. Bak de kruimelcake in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Appelkruimelcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­krui­mel­ca­ke

1
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g patenttarwebloem
  • 100 g boter
  • 1 el speculaaskruiden
  • ½ tl zout

Meng de basterdsuiker met de bloem in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg met de koekkruiden en het zout toe.

2
  • 70 g pecannoten

Kneed met je vingertoppen snel tot een kruimelig deeg. Hak de noten fijn en meng erdoor. Dek af en zet in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 170 °C.

4
  • 4 eieren
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker

Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer in 5 min. tot een licht en luchtig mengsel.

5
  • 200 g boter

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Laat iets afkoelen en meng door het eimengsel.

6
  • 200 g patenttarwebloem
  • 1 tl vanillearoma

Zeef de bloem erboven en spatel samen met het vanillearoma voorzichtig maar zorgvuldig door het eimengsel.

7
  • 4 friszoete en aromatische appels

Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukken.

8
  • 2 g boter

Vet de ovenschaal in. Schep het beslag in de schaal en verdeel eerst de appel en dan de deegkruimels erover.

9

Bak de kruimelcake in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.