Muesli­brood

Heerlijk brood vol muesli en noten. De fruitige cranberrymix zorgt voor een zoetzuur accent.

  • ontbijt
  • 8 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Heerlijk brood vol muesli en noten. De fruitige cranberrymix zorgt voor een zoetzuur accent. 8 personen
2 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • theedoek
  • cake- of broodblik (1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de melk met de boter in een steelpan tot lauwwarm. Zet het vuur uit en wacht tot de boter is gesmolten. Meng beide soorten bloem in een ruime kom met het zout, de kaneel en suiker. Voeg het melk-botermengsel en de gist toe en meng met een mixer met deeghaken in 3 min. tot een samenhangend deeg. Kneed met de hand nog 5 min. tot het deeg zijdezacht aanvoelt. Bestuif een kom met rogge- of superpatentbloem, leg het deeg erin en dek af met een schone theedoek. Laat op een warme en tochtvrije plek 45 min. rijzen.
  2. Kneed het deeg opnieuw door en voeg de cranberrymix en muesli toe. Kneed totdat de vruchten en noten gelijkmatig over het deeg verdeeld zijn. Duw het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en rol vervolgens op. Leg de rol met de naad naar onderen in het cake- of broodblik. Dek af met de theedoek en laat nogmaals 45 min. rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het mueslibrood in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer de gaarheid door erop te kloppen. Klinkt het hol, dan is het gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.

bewaartip:

Je kunt het mueslibrood 1 dag van tevoren maken. Bewaar het in een luchtdichte zak of gewikkeld in een theedoek. Invriezen kan ook (maximaal 2 weken). Verwarm het brood voor je het serveert ca. 10 min. in de oven op 180 °C.

video

Brood­deeg ma­ken

Instructievideo - 04:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Mueslibrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Muesli­brood

1
1
  • 250 ml volle melk
  • 50 g boter

Verwarm de melk met de boter in een steelpan tot lauwwarm.

2
2

Zet het vuur uit en wacht tot de boter is gesmolten.

3
3
  • 250 g volkoren tarwemeel
  • 200 g patenttarwebloem
  • 1 tl zout
  • 5 tl kaneel
  • 1 el basterdsuiker lichtbruin

Meng beide soorten bloem in een ruime kom met het zout, de kaneel en suiker.

4
4
  • 1 zakje droge gist

Voeg het melk-botermengsel en de gist toe en meng met een mixer met deeghaken in 3 min. tot een samenhangend deeg.

5
5

Kneed met de hand nog 5 min. tot het deeg zijdezacht aanvoelt.

6
6

Bestuif een kom met rogge- of superpatentbloem, leg het deeg erin en dek af met een schone theedoek. Laat op een warme en tochtvrije plek 45 min. rijzen.

7
7
  • 200 g ongezouten frisse cranberrymix
  • 150 g vruchten- en notenmuesli

Kneed het deeg opnieuw door en voeg de cranberrymix en muesli toe.

8
8

Kneed totdat de vruchten en noten gelijkmatig over het deeg verdeeld zijn.

9
9

Duw het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en rol vervolgens op.

10
10

Leg de rol met de naad naar onderen in het cake- of broodblik.

11
11

Dek af met de theedoek en laat nogmaals 45 min. rijzen.

12
12

Verwarm de oven voor op 180 °C.

13
13

Bak het mueslibrood in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar

14
14

Controleer de gaarheid door erop te kloppen. Klinkt het hol, dan is het gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.

bewaartip:

Je kunt het mueslibrood 1 dag van tevoren maken. Bewaar het in een luchtdichte zak of gewikkeld in een theedoek. Invriezen kan ook (maximaal 2 weken). Verwarm het brood voor je het serveert ca. 10 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.