Gou­lash­soep

Deze soep is zo rijk gevuld dat je 'm gemakkelijk als hoofdgerecht kunt eten.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
oost-europees hoofdgerecht Deze soep is zo rijk gevuld dat je 'm gemakkelijk als hoofdgerecht kunt eten. 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en 900 ml kokende water erbij en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. roer af en toe. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel, paprika, tomaat en passata toe aan de soep. Laat 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan tot de aardappel gaar is.
  3. Laat ondertussen de gegrilde paprika's uitlekken in een vergiet. Snijd de paprika's in stukjes en voeg toe aan de soep. Laat 10 min. zachtjes meekoken. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel over de kommen en schep in elke kom 1 el yoghurt. Serveer direct.

serveertip:

Bestrooi de soep met paprikapoeder.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.650 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Goulashsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gou­lash­soep

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 500 g rib/runderlappen
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 el milde paprikapoeder

Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min.

3
3
  • 1 kippenbouillontablet
  • 900 ml kokend water

Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook.

4
4

Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. roer af en toe.

5
5
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 1 groene paprika
  • 3 tastytomtrostomaten

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes.

6
6
  • 720 ml passata di pomodoro

Voeg de aardappel, paprika, tomaat en passata toe aan de soep. Laat 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan tot de aardappel gaar is.

7
7
  • 465 g geroosterde paprika's

Laat ondertussen de gegrilde paprika's uitlekken in een vergiet. Snijd de paprika's in stukjes en voeg toe aan de soep. Laat 10 min. zachtjes meekoken.

8
8
  • 4 el Bulgaarse yoghurt

Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel over de kommen en schep in elke kom 1 el yoghurt. Serveer direct.

serveertip:

Bestrooi de soep met paprikapoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.