Groen­te­qui­che

Met quiche maak je iedereen blij, helemaal met deze versie vol groenten en geitenkaas.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. oventijd
(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Met quiche maak je iedereen blij, helemaal met deze versie vol groenten en geitenkaas. 4 personen
2 107

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 bakpapier
  • 2 bakplaten
  • quichevorm (Ø 26 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Schil de knolselderij. Snijd in kwarten en vervolgens in partjes van 1/2 cm. Snijd de pompoen in gelijke parten. Verwijder de schil, zaden en draderige binnenkant. Schil de bietjes en snijd in partjes van 1/2 cm. Snijd de wortel in schuine plakjes van 1/2 cm.
  3. Schep de groenten op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook, het venkelzaad, de olie, peper en eventueel zout over de groenten. Rooster de groenten in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om en schep de groente om.
  4. Draai de temperatuur van de oven naar 180 ºC.
  5. Vet de quichevorm in. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg op de bodem. Klop de eieren en crème fraîche los in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over de quichebodem.
  6. Schenk het eimengsel over de groenten en verkruimel de geitenkaas erboven. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

Tip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 705 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Groentequiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­qui­che

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • ½ knolselderij

Schil de knolselderij. Snijd in kwarten en vervolgens in partjes van 1/2 cm.

3
3
  • ½ pompoen

Snijd de pompoen in gelijke parten. Verwijder de schil, zaden en draderige binnenkant.

4
4
  • 250 g gekookte bieten
  • 150 g worteltjes geschrapt

Schil de bietjes en snijd in partjes van 1/2 cm. Snijd de wortel in schuine plakjes van 1/2 cm.

5
5

Schep de groenten op de met bakpapier beklede bakplaten.

6
6
  • ½ teen knoflook
  • 1 el venkelzaad
  • 3 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook, het venkelzaad, de olie, peper en eventueel zout over de groenten.

7
7

Rooster de groenten in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om en schep de groenten om.

8
8

Draai de temperatuur van de oven naar 180 ºC.

9
9
  • 6 plakken bladerdeeg

Vet de quichevorm in. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.

10
10

Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg op de bodem.

11
11
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche

Klop de eieren en crème fraîche los in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

12
12

Verdeel de groenten over de quichebodem.

13
13
  • 125 g geitenkaas naturel 45+

Schenk het eimengsel over de groenten en verkruimel de geitenkaas erboven.

14
14

Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.