Cous­cous met ge­roos­ter­de groen­ten

Heerlijk fris gerecht met sinaasappel, gerookte kip en ovengroenten.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Heerlijk fris gerecht met sinaasappel, gerookte kip en ovengroenten. 4 personen
2 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 bakpapier
  • 2 bakplaten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Schil de knolselderij. Snijd in kwarten en vervolgens in partjes van 1/2 cm. Snijd de pompoen in gelijke parten. Verwijder de schil, zaden en draderige binnenkant. Schil de bietjes en snijd in partjes van 1/2 cm. Snijd de wortel in schuine plakjes van 1/2 cm.
  3. Schep de groenten op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook, het venkelzaad, de olie peper en eventueel zout over de groenten. Rooster de groenten in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om en schep de groenten om.
  4. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers de sinaasappel uit. Roer de couscous los met een vork en meng met het sinaasappelsap, de kipreepjes en geroosterde groenten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • ½ knolselderij

Schil de knolselderij. Snijd in kwarten en vervolgens in partjes van 1/2 cm.

3
3
  • ½ pompoen

Snijd de pompoen in gelijke parten. Verwijder de schil, zaden en draderige binnenkant.

4
4
  • 250 g gekookte bieten
  • 150 g worteltjes geschrapt

Schil de bietjes en snijd in partjes van 1/2 cm. Snijd de wortel in schuine plakjes van 1/2 cm.

5
5

Schep de groenten op de met bakpapier beklede bakplaten.

6
6
  • ½ teen knoflook
  • 1 el venkelzaad
  • 3 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook, het venkelzaad, de olie peper en eventueel zout over de groenten.

7
7

Rooster de groenten in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om en schep de groenten om.

8
8
  • 300 g couscous

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9
  • 1 sinaasappel

Pers de sinaasappel uit.

10
10
  • 250 g gerookte kipreepjes

Roer de couscous los met een vork en meng met het sinaasappelsap, de kipreepjes en geroosterde groenten.

11
11

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.