Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Dé klassieker uit bella Italia: spaghetti met rijkgevulde tomatensaus.

(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dé klassieker uit bella Italia: spaghetti met rijkgevulde tomatensaus. 4 personen
2 153

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.
  2. Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de bolognesesaus. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus en bestrooi met het basilicum.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 100 g parmaham
  • 45 g boter

Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min.

2
2
  • 400 g rundergehakt

Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.

3
3
  • 225 g winterpeen

Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

5
5

Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe.

6
6
  • 75 ml soepele rode wijn
  • 600 g gepelde tomaten

Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe.

7
7
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 15 g basilicum

Haal de blaadjes basilicum van de takjes.

9
9

Serveer de spaghetti met de bolognesesaus en bestrooi met het basilicum.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.